• Početna>
  • Vesti>

OEBS prezentuje dokumentarni film o povratku”Biti svoj na svome”

 Misija OEBS-a na Kosovu predstaviće danas izveštaj pod nazivom „Procena dobrovoljnog povratka na Kosovo “ i dokumentarni film o povratku pod nazivom „Biti svoj na svome“.

Izveštaj pruža pregled pravnog okvira koji se koristi u procesu povratka i njegovu primenu na Kosovu, uključujući: informacije o imovinskim pravima relevantnim za raseljena lica i povratnike; procenu bezbednosne situacije za povratnike i pregled procesa pronalaženja trajnih rešenja za raseljena lica sa Kosova.

Dokumentarni film sadrži lične priče o povratku i raseljavanju i  pomaže nam da razumemo živote nekih povratnika.

Šef Misije OEBS-a na Kosovu Jan Bratu predstaviće nalaze izveštaja nakon čega će uslediti projekcija dokumentarnog filma i panel diskusija. U sastavu panela biće: Nenad Stojčetović, generalni sekretar Ministarstva za zajednice i povratak, Rozafa Ukimeraj, generalna sekretarka Ministarstva lokalne samouprave, pukovnik Gazmend Hodža, direktor Odeljenja za javnu bezbednost Policije Kosova i Miljaim Čekaj, šef Jedinica za iseljenje Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Mediji su srdačno pozvani da proprate događaj koji će se održati u utorak, 3. decembra 2019. godine, u hotelu „Swiss Diamond“ u Prištini, sa početkom u 13.00 h.

Comments

Pročitaj još