• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Srbija je vlasnik i graditelj elektromreža na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić u saopštenju za javnost koje je dostavljeno medijima negoduje povodom stavova kome pripadaju energetski potencijali na Kosovu u kome kaže:

“To da su energetski potencijali na Kosovu deo velike Albanije može biti samo u fašističkim snovima pojedinih političara u Prištini. Srbija je vlasnik i graditelj elektromreža na Kosovu i Metohiji, o čemu ima nebrojano dokaza. Angažmanom EMS-a, EPS-a i resorono nadležnih institucija prethodnih godina sprečavano je i sprečeno članstvo prištinskog operatera koji ilegalno koristi deo naše mreže na KiM u ENTSOE, a najave stvaranja energetske velike Albanije otkrivaju pravo šovinističko lice prištinske politike”, kaže se u saopštenju Marka Đurića direktora Kancelarije za KiM vlade Srbije.

“To je nesprovodivo na terenu, i mora da bude zaustavljeno od strane međunarodne zajednice pre nego što proizvede posledice po regionalnu energetsku, pa i političku stabilnost i zapečati perspektive dijaloga. Umesto priče o energetskoj velikoj Albaniji koja nikada neće postojati, Priština treba da se okrene ispunjavanju preuzetih obaveza i formira Zajednicu srpskih opština, koju je potpisala pre 2.415 dana”, dodaje se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još