Advokat Vasić: Optužnica na tankim nogama

Advokat Dejan A. Vasić, branilac jednog od osumnjičenih za umešanost u ubistvo jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića, izjavio je danas da ima utisak da je optužnica, koja je podignuta u vezi sa ovim slučajem, isforsirana i da je “tanka” čak i za osnovanost sumnje a kamoli za ozbiljnu optužnicu.

Vasić je, u izjavi za “Kosovo Onlajn”, rekao da je danas imao delimičan uvid u optužnicu Specijalnog tužilaštva Kosova, odnosno u deo koji se odnosi na njegovog branjenika Dragišu Markovića iz Kosovske Mitrovice.

“Ono što je uočljivo jeste da je on optužen jer je navodno odao ”tajnu informaciju” da je ubijen Oliver Ivanović, kada je navodno nekoga zvao da mu javi, što uopšte nije istina, već je znao ceo svet, to nije tajna, to nije informacija koju ne zna baš svako”, kazao je Vasić.

Zato, kaže, smatra da je previše “isforsirano od strane tužilaštva da bude veliki broj optuženih itd, a suštinski to je vrlo tanko čak i za osnovanost a kamoli za ozbiljno optuženje”.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv šest osoba koje se terete za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića koji je ubijen 16. januara 2018. ispred sedišta svoje stranke GI SDP u Severnoj Mitrovici.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još