• Početna>
  • Vesti>

Zemljotres u Albaniji odneo pet života, najmanje 150 povređeno

Foto Ilustracija

U zemljotresu jačine 6.4 stepena Rihterove skale, koji je jutros pogodio Albaniju, pet osoba je stradalo, najmanje 150 je povređeno.

Zemljotres koji je registrovan jutros nešto pre 4 sata, osetio se i u Kosovskoj Mitrovici.

Albanski mediji javljaju da je epicentar potresa bio 10 kilometara severno od Drača, gradu na obali Jadranskog mora i na oko 32 km od Tirane.

Mediji navode i da je veći deo te zemlje trenutno bez struje i da se strahuje da će zemljotres ostaviti materijalne posledice.

Snažnom zemljotresu u Albaniji prethodilo je nekoliko potresa između 2,8 i četiri stepena po Rihterovoj skali.

Podsetimo, pre dva meseca, Albaniju je pogodio zemljotres jačine 5.6 stepeni, kada je povređeno najmanje 70 ljudi, a oštećeno oko 500 kuća.

Ministarstvo zdravlja Albanije saopštava da je povređeno najmanje 150 ljudi, a veliki broj objekata je srušen ili je pretrpeo značajnu štetu.

Mediji javljaju da je najveću štetu pretrpeo Drač gde je više desetina ljudi prevezeno u bolnice.

Jedna osoba je poginula u gradu Kurbin, nakon što je u panici skočila kroz prozor zgrade.


Snažan naknadni potres osetio se u Tirani, javlja Rojters, prenosi RTS.

Još jedan snažan zemljotres jačine pogodio je danas Albaniju. Jačina naknadnog potresa bila je 5,4 jedinice po Rihteru, zabeležio je Američki geološki zavod. Zemljotres se dogodio u 7 sati i 10 minuta, prenose albanski mediji. Osetio se i u Kosovskoj Mitrovici.

Poslednje informacije govore da je  pet osoba stradalo u zemljotresu, četiri žene u mestu Tumana i jedna osoba u Draču, navode albanski sajtovi, prenosi RTS.

Izvor: RKM, RTS

Comments

Pročitaj još