Mihajlović: Srećan rođendan mom i vašem radiju

Direktor Gradske biblioteke “Vuk Karadžić” pisac i književnik Milan Mihajlović čestitao je radiju Kosovska Mitrovica rođendan i pri tom rekao da se u vek u radiju oseća kao kod kuće.

„ To je moj prvi novinarski angažman . U ovom radiju sam počeo novinarsku karijeru u ovom radiju i evo i sada kad ulazim kod vas naviru sećanja na ono što smo tada radili i kako smo od pogleda kroz prozor , koji je postao kasnije šala, morali da pravimo vesti i informativni progra“.Podsetio je na vreme kada su mediji imali drugu vrstu opreme ali smo ipak uspevali da stignemo na vreme i objavimo pravovremeno vest. Zatim se prisetio posleratnog perioda i nekih informacija kada je emitovan program na srednjim talasima i uporedio radio posle kao preteču ostalih informativnih kuća. Osvrnuli smo se u razgovoru na objekat u kome smo nekada radili koji je zidan namenski za radio stanicu i koji je sada samo na korak od nas  sa one strane Ibra.

„Sve je bilo u interesu rada i pravovremenog radijskog  informisanja, ali rado se sećemo i anegdota i lapsusa“ rekao je uz smeh  Mihajlovic  i dodao da iako je direktor Gradske biblioteke nije se odrekao novinarskog kao ni pesničkog i književnog stvaralaštva.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još