• Početna>
  • Vesti>

A. Hodžić povodom 37 godina RKM: Ističete se po profesionalizmu

Povodom obeležavanja 37 godina od osnivanja Radio Kosovske Mitrovice, gost našeg programa bila je i ministarka administracije lokalne samouprave u odlazećoj kosovskoj Vladi Adrijana Hodžić koja je istakla važnost postojanja ovakvog lokalnog medija  jer, kako je rekla,  kroz saradnju sa lokalnim medijima, lokalne samouprave komuniciraju sa građanstvom.

„Ja koliko čujem i od samih građana, Radio Kosovska Mitrovica je veoma slušan. Oni se obaveštavaju putem vašeg programa o tome šta lokalna samouprava radi i šta planira tek da uradi. Obaveza je lokalne samouprave da bude uvek dostupna vama. Ali ne samo to, građani se preko vašeg medija obaveštavaju o svim važnim dešavanjima u gradu i tu je vaša uloga krucijalna“ rekla je Hodžić.

Ona je pohvalila i kvalitet muzičkog programa koji Radio Kosovska Mitrovica emituje.

„Zbog posla ja često putujem na relaciji Mitrovica – Priština i vaš program se čuje  skoro do Prištine. Uvek imate bogat kulturni program. Sve čestitke, jer se zaista izdvajate po profesionalizmu“ istakla je Hodžić.

Ona je pozvala medije na još intenzivnije prisustvo na zasedanjima Skupštine opštine i na praćenje sednica svih odbora koji pri Opštini funkcionišu, ali ujedno uputila apel i lokalnim samoupravama da budu uvek otvorene prema lokalnim medijima, jer se transparentnost rada jedne Opštine, najbolje odražava upravo u njenom prisustvu u programu takvih medija.

Izvor: radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još