• Početna>
  • Vesti>

Ljajmi: Radoičić ne može biti optužen jer nikada nije saslušan

Skoro dve godine od ubistva Olivera Ivanovića još nema optužnica protiv osumnjičenih. Marku Rosiću i Nedeljku Spasojeviću optužnica će biti stavljena na teret ali ne i glavno osumnjičenom u tom slučaju Milanu Radojičiću, piše Ljajmi.

Advokat Asdren Hodžaj rekao je za Ljajmi da Radoičić ne može biti optužen jer nikada nije saslušan, pa nije obavešten ni o optužnici tužilaštva.

Prema Hodžaju, istraga može biti suspendovana sve dok tražena osoba ne bude po nalogu uhapšena.

„Ne mislim da bi optužnica mogla biti podignuta, jer dotična osoba nikada nije saslušana, pa nije obaveštena o optužnici. Može se podneti krivična prijava i tada se može pokrenuti rešenje za istragu, ali se ona obustavlja do hapšenja osobe za koju je naređeno hapšenje. Nakon hapšenja istraga se može nastaviti i optužnica se može podići“, kaže Hodžaj.

On kaže da je na snazi Zakon o krivičnom postupku, koji ne dopušta suđenje u odsustvu.

„U ovim okolnostima, dok je još na snazi Zakon o krivičnom postupku, situacija je takva. Očekuje se da će stupiti na snagu novi Zakonik o krivičnom postupku koji će odrediti i mogućnost suđenja u odsustvu. Međutim, kako će biti regulisan novim Zakonikom o krivičnom postupku, ostaje da se vidi – da li će se odredbe promeniti i u istrazi i na suđenju“, kaže Hodžaj.

Ljajmi piše da je Specijalno tužilaštvo Kosova nedavno je izdalo međunarodni nalog za hapšenje Milana Radoičića.

Radoičić je viđen na utakmici između Trepče i Crvene zvezde, na fotografiji na kojoj je predstavljen kao predsednik kosovskog fudbalskog saveza.

Tužilac Sulj Hodža rekao je za Ljajmi da će slučaj dobiti epilog u narednim danima, ali je odbio da odgovori koliko će ljudi biti optuženo.

“Radimo u tom pravcu. Kada podnesem optužnicu javno ću je objaviti”, rekao je tužilac Hodža.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net

Comments

Pročitaj još