Simić: Kurti se direktno meša u rad parvaosuđa

Dok javnost čeka da se konačno prebroje glasovi sa izbora, ovih dana se nastavlja retorika kojom se podgreva antisrpska histerija u Prištini i to u kuhinji onih koji bi voleli da budu nosioci najviših funkcija u Prištini,rekao je Igor Simić potpredsednik Srpske liste .

“Prosto je pa neverovatno kako neprimetno i bez ikakve osude od strane međunarodnih institucija i „čuvara demokratije“ prolaze najgori napadi na potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića od strane vodećih albanskih političara.

To što Aljbin Kurti bez ijednog dokaza optužuje gospodina Radoičića predstavlja direktno mešanje u rad pravosuđa, te otvara pitanje da li je dozvoljeno da i predstavnici Srpske liste se mešaju u njihov rad i daju ocene postupaka koje vode”,rekao je Simić.

Aljbin Kurti ovom izjavom još jednom pokazuje svoje pravo lice i svo licemerje svog delovanja, jer u svojim izjavama ističe kako politika i političari nemaju prava da se mešaju u rad pravosuđa, a svojim neosnovanim napadima na našeg potpredsednika se lično najdirektnije nameće kao delilac pravde, sudija i dželat, kršeći pri tom osnovni postulat prava, prezumpciju nevinosti.

Čak ni sa pozicije premijera, na koju pretenduje, a od koje je svakim danom svojim ponašanjem sve dalji, Kurti, niti bilo ko drugi ne bi imao prava da presuđuje bilo kome, osim ako njegov plan nije da po dolasku na vlast zavede diktaturu u kojoj će se suditi bez dokaza o krivici.

Srpska lista ponovo postavlja pitanje kako to da Kurti ima prava da sumnja u rad tužioca Sulj Hodže koji je bio uključen u slučaju Astrita Deharija i protiv njega organizuje proteste, a sa druge strane ima puno poverenje u njega kada bez dokaza goni ponosne i časne Srbe, a više njih drži u kazamatima bez ijednog dokaza”, stoji dalje u saopštenju .

Izvor Radio Kosovska Mitrovica( saopštenje)

Comments

Pročitaj još