• Početna>
  • Vesti>

Studio B: Nevaspitano ponašanje i nepoštovanje državnih institucija ne spadaju u domen profesionalnog novinarstva“

Uređivački kolegijum Studija B najoštrije je osudio jučerašnje navalentno ponašanje novinara televizije N1, koji je prešao sve granice pristojnosti i profesionalnog ponašanja prema predsedniku Aleksandru Vučiću.

„Kao medijska kuća sa dugogodišnjom tradicijom pamtimo mnoge situacije u kojima smo i sami insistirali na odgovorima nadležnih političara, čak i kada je to bilo opasno po život. Ipak, zapanjeni smo idejom da nekom od kolega padne na pamet da predsedniku države unosi telefon u lice i obraća mu se krajnje neformalnim i kolokvijalnim rečnikom“, navodi se u saopštenju Uređivačkog kolegijuma Studija B.

Kolegijum ukazuje da ne reaguje zato što je u pitanju  Aleksandar Vučić, već zato što se radi o predsedniku države kao i poštovanju državne institucije predsednika države.

„Insistiranje na odgovoru političara je legitimno pravo svakog novinara koje smo uvek spremni da štitimo, ali verbalne napade, nevaspitano ponašanje i nepoštovanje državnih institucija ne spadaju u domen profesionalnog novinarstva“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

Comments

Pročitaj još