Žustra rasprava u Savetu Evrope, protest zbog prisustva predstavnice Prištine

Rad Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope obeležila je žustra rasprava članova srpske delegacije sa predsednicom komiteta Rijom Oumen, “povodom poziva i prisustva sastanku tzv. ambasadorke Kosova, koja nije akreditovana u SE”, saopštila je Skupština Srbije.

Srpska delegacija je ocenila prisustvo predstavnice Prištine kao vid pritiska na članove Komiteta prilikom glasanja za novog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za KiM.

“Iako je predsednica Komiteta priznala da je pogrešila i članovi srpske delegacije insistirali da se predstavnica tzv. Kosova udalji sa sastanka, to se nije dogodilo”, navodi se u saopštenju.

Delegacija je odlučila da o tom incidentu i ponašanju predsednice Komiteta obavesti Lilijan Mori Paskije, predsednicu PS Saveta Evrope.

Narodnu skupštinu Republike Srbije na sastanku Političkog komiteta predstavljali su  Marija Obradović i Žarko Obradović, članovi delegacije koju predvodi Aleksandra Tomić.

Na sastanku Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, nemački poslanik Piter Bejer izabran je za izvestioca o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Izvor RTS


Comments