Zdravstveni radnici i lekari proslavljaju Svete Vrače

Zdravstveni radnici i lekari proslavljaju Svete Vrače Kozmu i Damjana, praznik koji obeležavaju kao slavu svoje profesije. Rezanje slavskog kolača obavio je otac Savo Šmigić u prostorijama KBC Priština-Gračanica.

Ovu svečanost upriličili su lekari, zdravstveni radnici kao i predstavnici uprave Medicinskog fakulteta Priština sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici .

Domaćin ovogodišnje slave lekara u Gračanici prof. dr Bratislav Lazić kazao je da pored brojnih problema nije došlo do prekida u obeležavanju ovog značajnog praznika.

„ Ovde smo još jednom pokazali kroz i ovakve manifestacije da smo zajednički na istom putu da smo pokazali snagu i čvrstinu sa jednim ciljem, a to je da i dalje ostanemo i opstanemo na prostoru Kosova i Metohije“, kazao je Lazić.

Praznik Svetih Vrača, Kozme i Damjana, lekari i zdravstvene ustanove slave kao zaštitnika svoje profesije.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sa saradnicima  prisustvovao je rezanju slavskog kolača i u ime lokalne samouprave svim lekarima čestitao slavu i poželeo im uspeh u daljem radu.

„Svim lekarima, svim zdravstvenim radnicima, čestitam slavu,i zahvaljujem im na sve ono što čine kako bi našim građanima pružili adekvatnu zdravstvenu zaštitu uprkos brojnim iskušenjima i problemima sa kojim se suočavaju. Budite ponosni na svoj poziv koji u temeljima ima pre svega humanost koja na ovom prostoru ima veći značaj više nego bilo gde u svetu. Svojim radom i požtvovanošću, koju, ste dokazali nebrojeno puta činite našu opštinu ponosnom i utvrđujete nas u nameri da ulaganje u zdravstveni sistem ima nemerljiv značaj za opstanak i ostanak naših građana. Opština Gračanica biće uvek vaš oslonac i podrška. Neka vam je srećna slava“, naveo je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović”, prenosi sajt Opštine Gračanica.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još