• Početna>
  • Vesti>

Novi instrumenti za Muzičku školu “M. Vasiljević”, školu sa tradicijom i renomeom

Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje  „Miodrag Vasiljević“ iz Kosovske Mitrovice dobila je danas od Privremenog organa ove  Opštine, donaciju u vidu novih muzičkih instrumenata.

Donaciju čine tri električna pijanina i dve harmonike, ukupne vrednosti oko pola miliona dinara.

„Ovim su poboljšani  uslovi za vaše muzičko obrazovanje, a sada je na vama da pokažete svoje znanje i da ga nadograđujete“ poručio je đacima ove škole predsednik Preivremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i naglasio da će Opština nastaviti sa ulahganjem u prosvetne institucije u gradu.

Ova donacija dolazi iz budžeta Republike Srbije, a nedavno je sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, obezbeđeno 17 interaktivnih tabli za sve srednje škole na području Kosovske Mitrovice. I Muzička škola „Miodrag Vasiljević“, dobila je tom prilikom tri interaktivne table.

„Privremeni organ je obezbedio takođe i  250 tona mazuta za grejnu sezonu, kako bi sve škole bile tople i funkcionisale normalno. Za potrebe Medicinske škole i OŠ „Sveti Sava“ obezbeđeno je 720 kubika drva i iza svega toga takođe stoji država Srbija, naša jedina država,  jer mi rezervnu državu nemamo“ rekao je Spirić.

Ispred kolektiva Muzičke škole, reči zahvalnosti uputio je direktor ove prosvetne ustanove David Parlić.

On je naglasio da saradnja ove ustanove sa lokalnom samoupravom traje godinama i da je zahvaljujući njoj, škola pre par godina proširena i opremljena novim inventarom i nastavnim sredstvima.

„Koliko god da se mi trudimo i radimo, ukoliko nemamo zadovoljavajuća nastavna sredstva, sve je uzalud“ rekao je Parlić i dodao da je najveći ponos ove škole činjenica da je đaka sve više.

„U poslednjih desetak godina, broj đaka je utrostručen , a samim tim i nastavno osoblje je udvostručeno. To je sasvim dobar temelj za nastavak života na ovim prostorima“ rekao je Parlić i istakao  da se uspeh najbolje dokazuje  odličnim plasmmanom koji đaci ostvaruju na republičkim ali i međunarodnim takmičenjima.

On je napomenuo da je saradnja Muzičke škole odlična i sa resornim ministarstvom, kao i sa Školskom upravom u Kosovskoj Mitrovici, i da ta dobra saradnja olakšava posao direktorima i nastavnom kadru, a đacima obezbeđuje optimalne uslove za rad i napredak.

Profesor gitare Muzičkoj školi „Miodrag Vasiljević“ Petar Rakić, uručio je ovom prilikom predsedniku Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, Monografiju o Crkvenom horu „Branislav Nušić“, u znak zahvalnosti za višegodišnju podršku radu hora, koji uskoro obeležava 30 godina postojanja i rada. Jedan primerak Monografije uručen je i nekadašnjem direktoru ove škole Ljubinku Parliću, u ime dugogodišnje saradnje i prijateljstva ove dve institucije – muzičke škole i hora.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još