• Početna>
  • Vesti>

Godfri: Slučaj braće Bitići jeste važno, ne i najvažnije pitanje u odnosima Srbije i SAD

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri poručio je da slučaj braće Bitići nije najvažnije pitanje u odnosima SAD i Srbije. Iapk, Godfri napominje da je o tom pitanju već razgovarao sa srpskim zvaničnicima u želji da se dođe do pravednog rešenja.

Entoni Godfri ističe da slučaj braće Bitići, iako nije najvažnije pitanje koje se poteže u odnosima SAD i Srbije, ipak jeste važno.

“Moje svedočenje pred Senatom je takođe institiralo na pravdi za porodicu Bitići. To sam već potegao u saradnji sa vašim državnim zvaničnicima. Mora se doći do pravednog rešenja”, rekao je Godfri odgovarajući na pitanje koliko je svestan važnosti tog slučaja za odnose dve zemlje i da li je o tome razgovarao sa srpskim zvaničnima.

Na panelu o odnosima Srbije i SAD u okviru Beogradske NATO nedelje, Godfri je dodao da treba više uraditi da bi se građani Srbije informisali o vrednosti dobrih odnosa između Srbije i Amerike, kao i o tome koji su benefiti od članstva u NATO za Srbiju i region.

“Uvek želim da šaljem pozitivne poruke. Ne bih da govorim o opasnostima angžovanja sa Kinom i Rusijom, već pre da skrenem pažnju na dobrobiti bliske saradnje sa SAD. Kad god su dobri odnosi između Srbije i Amerike, odnosi u regionu su dobri, a kada su loši, loša je situacija u celom regionu”, istakao je Godfri.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još