• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Kritike Hotija na račun inicijativa za liberalizaciju protoka ljudi, robe i kapitala na zapadnom Balkanu razotkrivaju nameru političkih aktera u Prištini

Beograd, 16. maja 2019. - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djuric (na slici) sastao se danas sa ambasadorom Slovenije Iztokom Jarcom. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Kritike zamenika predsednika Demokratskog saveza Kosova Avdulaha Hotija na račun inicijativa za liberalizaciju protoka ljudi, robe i kapitala na zapadnom Balkanu razotkrivaju nameru političkih aktera u Prištini da zabrane slobodu kretanja, i da samoizoluju čitavu našu južnu pokrajinu, ističe se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

“Albanski politički lideri na Kosovu i Metohiji u savremenoj Evropi uspostavljenoj na vrednostima slobodne trgovine i slobodnog protoka ljudi, robe i kapitala žele da stvore zonu neslobode, čime svoje birače osuđuju na ekonomsko nazadovanje i svojevoljno sebi grade imidž Evropljana drugog reda” dodaje se u saopštenju.

U svom saopštenju Đurić dalje navodi da namere odgovornih političkih lidera u regionu da se zapadni Balkan politički i bezbednosno stabilizuje kroz unapređenje ekonomske saradnje imaju otvorenu podršku iz uticajnih centara u EU, i nemaju nikakve veze sa izmaštanim geostrateškim teorijama zavere kojima Hoti nastoji da zarazi sopstvene birače.

“Neverovatno je da u 21. veku neko ko se izdaje za ozbiljnog političara veruje da je moguće jedan kolektiv i teritoriju ograditi zidom od ostatka sveta. To samo dokazuje da albanskim liderima na Kosovu i Metohiji nedostaje najelementarnija doza zrelosti i dalekovidosti, a najveću štetu zbog toga trpeće njihov narod” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još