• Početna>
  • Vesti>

Daka: CIK počinje sa ponovnim brojanjem glasova sa 1.482 biračka mesta

Predsednica kosovske Centralne izborne komisije Valjdete Daka saopštila je da Vrhovnom sudu do 15 časova nije pristigla nijedna žalba na odluku za ponovno prebrojavanje glasova iz 1.482 kutije, te da stoga taj proces može da počne.

Valjdete Daka je rekla da je ova odluka konačna, jer nije bilo tužbi.

“Mi smo dužni da ponovo prebrojimo ove kutije. Tražila sam od sekretarijata da nas obavesti o ponovnom brojanju i kako je to planirano”, rekla je Daka prištinskim medijima.

Sa druge strane, sekretarijat CIK-a je saopštio da će ponovno brojanje početi čim se isteknu zakonski rokovi u nadležnim institucijama.

“Ne verujem da taj rok može trajati duže nego danas, za sada nema žalbi na ovu odluku. Videli smo u izveštaju o tome koliko će mesta biti prebrojano, sekretarijat će povećati svoj kapacitet ne utičući na kvalitet i proces praćenja, odnosno na transparentnost. Obavljamo sve pripreme, čekamo nalog CIK-a, još jednom kažemo da smo za razliku od prethodnog vremena, sada u većem broju”, naveli su iz sekretarijata CIK-a. 

Predstavnik pokreta “Samoopredeljenje” u CIK-u Adnan Rustemi izjavio je ranije danas da su iz te stranke podneli žalbu Vrhovnom sudu nakon odluke Panela za žalbe da odbaci glasove pristigle poštom iz centralne Srbije i da se ponovo prebroje glasački listići sa više od 1.400 biračkih mesta. 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još