• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: I sa ovim političkim nasiljem SL i dalje ima svih deset mandata

Foto: Srpska lista

“Rezultat političkih kalkulacija, čiji je deo i šovinistička farsa sa brojanjem glasova raseljenih Srba u nekakvih skafanderima konačno je pokazao šta je imao za cilj usvajanjem odluke Izbornog panela za žalbe kojim se odbijaju svi glasovi raseljenih Srba” saopštila je Srpska lista.

“Podsećamo javnost da je isti panel za žalbe zahteve za poništavanjem ovih glasova već dva puta odbio, a da su nakon što je postalo jasno da skoro svi ti glasovi pripadaju Srpskoj listi, u Prištini došli na ideju da te glasove ponište i time najstrašnije prekrajaju volju glasača, i to onih koji su nakon nasilja na Kosovu i Metohiji raseljeni u centralnu Srbiju” dodaje se u saopštenju.

“Odluka da se raseljenim Srba ne dozvoli pravo da biraju ko će zastupti njihove interese i boriti se za njihov povratak je isključivo politički motivisana i nema nikakvog pravnog uporišta. Posebno ako svi dobro znamo da su glasovi raseljenih uvek dolazili na isti način, ali ovog puta je očigledno da je potrebno pokazati raseljenim licima da nisu dobrodošli i da kao Srbi mogu računati da se njihova prava neće poštovati” navodi se .

“Ovom prilikom obaveštavamo građane da čak i sa ovim političkim nasiljem Srpska lista i dalje u svojim rukama ima svih deset mandata a na osnovu demokratski izražene volje srpskog naroda” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još