• Početna>
  • Vesti>

Odloženo suđenje Ivanu Todosijeviću, novo ročište 2. decembra

Suđenje bivšem ministru administracije i lokalne samouprave u pokrajinskoj vladi Ivanu Todosijeviću, osumnjičenom za krivično delo „podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku ili etničku mržnju“ nije održano, a novo ročište zakazano je za 2. decembar.

Razlog za neodržavanje ovog ročište bio je zahtev odbrane u kojem je advokat Nebojša Vlajić naveo da je poziv za sud, umesto osam dana pre saslušanja, stigao sa dva dana zakašnjenja.

Kao dodatni razlozi se navode i zauzetost i obaveze advokata toga dana, prenosi Kljan Kosova.

Na zakazano suđenje nije se, zbog smrtnog slučaja, pojavio ni sudija Musa Kondželji koji vodi slučaj, a o tome ih je obavestila sudija Valjbona Musljiu – Seljimaj. U sudu je bio prisutan i specijalni tužilac Ade Dema.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je, početkom aprila, optužnicu protiv Ivana Todosijevića, zbog izjave „o lažnom masakru u Račku“ date tokom obeležavanja 20 godina od NATO bombardovanja.

U optužnici se navodi da je izjavom  Todosijević počinio krivično delo „podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju“ iz člana 147 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika Kosova, za koju je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još