• Početna>
  • Vesti>

“Humanost učenika Srednje ekonomske škole iz Bijeljine”

“Od Srednje Ekonomske škole na adresu Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji je stiglo pismo i poziv, u kojoj se vidi velika humanost, velika volja i želja da se pomože humanitarna akcija Odbora “Za dečiji osmeh na Kosovu i Metohiji 2020” kao i velika akcija za izgradnju velikog projekta našeg Odbora Dnevnog centra “Podrži me-9 januar” u Kosovskoj Mitrovici za 140 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji iz Udruženja roditelja “Podrži me” ističe se u saopštenju Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske.

Savet učenika, povodom dana srednjoškolaca koji je 17. novembra, zajedno sa rukovodstvom srednje ekonomske škole u Biljini 18. novembra u 12 i 20 organizuje humanitarnu prodaju kolača i sav prihod od prodaje predviđen je za navedene humanitarne akcije Odbora.

Savet učenika pozvao je predsednika Odbora Milorada Arlova da prisustvuje i prenese svoje utiske i upozna učenike sa životom njihovih vršnjaka, srpskog naroda i dece na Kosovu i Metohiji, kao i aktivnosti Odbora u proteklom i narednom periodu.

Arlov je naglasio da mu je izuzetna čast da prisustvuje ovom jedinstvenom događaju.

“Hvala učenicima i rukovodstvu škole na osećaju za težinu života našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Sa ovim pokazujete vaš patriotizam i snagu humanosti za pomoć. Pokazujete da ćete biti dobri ljudi, čuvati Republiku Srpsku. Hvala i na poverenju našem Odboru koji mnogo čini za naš narod na Kosovu i Metohiji” rekao je Arlov.

Arlov se zahvalio Ministarstvu prosvete i kulture i ministarki Nataliji Trivić na podršci humanitarnim projektima i akcijama.

“Hvala što svi zajedno sa Odborom činite da srpska deca i srpski narod na Kosovu i Metohiji nije sam u ovim teškim vremenima koje traju već pune dve decenije. Na Kosovu i Metohiji sve prolazi, samo muka i patnja našeg naroda ostaje. Mi im moramo olakšati i da znaju da smo uz njih” rekao je Arlov.

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM je pozvao sve osnovne i srednje škole, lokalne zajednice Republike Srpske da se do 31. decembra uključe i pomognu ovu akciju na ovakav ili slične načine i da pozovu humanitarni broj 1412 koji do danas ima oko 11.000 poziva.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još