Vučić: Vodićemo odgovornu politiku

Vodićemo odgovornu politiku kako bi izbegli bilo koju vrstu problema, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić u Ženevi povodom navoda da bi SAD mogle da uvedu sankcije Srbiji zbog kupovine ruskog naoružanja.

“Razgovaraćemo o svim temama, i o odnosu sa Prištinom”, najavio je Vučić i rekao da je iznenađen što predstavnici Prištine neće biti prisutni na danasnjem skupu.

Primetivši da američki državni sekretar Majk Pompeo sutra govori u Berlinu i da će Hašim Tači najverovatnije biti tamo, Vučić je rekao da to tumači kao svojevrsnu poruku Albanaca da ih ne zanima šta misli Evropa, već im je jedino važno šta misli Amerika.

“Ljudi ne treba da se sekiraju, vodićemo odgovornu politiku, kako bi izbegli bilo koju vrstu problema”, izjavio je Vučić upitan da prokomentariše navode da bi SAD mogle da uvedu sankcije Srbiji zbog kupovine ruskog naoružanja.

Veruje da će sve nesuglasice sa američkim partnerima uspeti da se reše kao i do sada. 

Komentarišući okupljanje pristalica dela opozicije ispred RTS-a tokom njegovog gostovanja, Vučić je poručio da je Srbija uređena zemlja i da su joj potrebni mir i normalnost.

“Mi vas tolerišemo, ne zato što smo slabi, nego zato što hoćemo da pokažemo da je Srbija demokratska zemlja u kojoj niko neće biti ubijen kao Ranko Panić, koji je samo hteo da prošeta iskaže nezadovoljstvo politikom tadašnje vlasti”, rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da će danas i sutra biti u Ženevi, pa se vraća u Beograd, a prekosutra ide u Niš gde otvara put Pirot-Dimitrovgrad.

Izvor RTS

Comments