• Početna>
  • Vesti>

Vesna Marković: Saradnja sa NATO-m značajna zbog zaštite srpskog stanovništa na Kosovu

Narodna poslanica i članica skupštinskog Odbora za evrointegracije Vesna Marković koja je predvodila višestranačku parlamentarnu delegaciju Srbije u poseti NATO-u u Briselu je rekla da je sradnja sa ovom organizacijom značajna zbog međunarodnih mirovnih snaga na Kosovu (KFOR), prenela je Beta.

“Ova saradnja je nama značajna pre svega zbog saradnje sa KFOR-om, zbog zaštite srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, zbog slobode njihovog kretanja, zbog zaštite naših verskih objekata. Takođe, očekujem i veće angažovanje u narednom periodu KFOR-a kada je u pitanju obezbeđivanje slobode kretanja srpskom stanovništvu“, rekla je Marković.

Ona je ocenila da “Srbija sa NATO-om ima najviši stepen saradnje kao država koja nije članica tog saveza” i dodala da se saradnja uvek može unaprediti.

Poseta delegacije Skupštine Srbije NATO-u u Briselu realizovana je od 6. do 8. novembra. Organizovao je i podržao Odsek za javnu diplomatiju NATO-a, kao deo napora da se bolje predstavi i objasni partnerstvo NATO-a Srbije.NATO.

Izvor: Beta

Foto: Sputnjik

Comments

Pročitaj još