Šilovo: Dan OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“

Učenici, roditelji i prosvetni radnici Osnovne škole  “Vuk Stefanović Karadžić“, Šilovo – Gnjilane, proslavili su danas Dan škole, u znak sećanja na velikog reformatora srpskog jezika, po kojem je škola dobila ime.

Kao i svake godine bogat kulturno-umetnički performans izveli su učenici svih uzrasta. Prikazani su i kratkometražni filmovi koje su učenici spremali sa svojim nastavnikom i glumcem Cvetkom Stanojevićem.

Tradicionale igre i pesme kao i skečevi posvećeni jeziku i Vuku Karadžiću oduševili su roditelje prijatelje i rođake.

Direktorica Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“, Šilovo – Gnjilane Tanja Aksić istakla je da je od velikog značaja negovati uspemenu na Vuka Karadžića . Dodaje da idu u korak sa vremenom, a ove godine imaju novitete u programu u vidu filmova.

“Veoma je bitno da negujemo sećanje na Vuka Karadžića. Vuk je jedna veličina, mnogo dela je ostavio i trebalo bi sa ponosom da nosimo ovo ime i da nam bude zvezda vodilja u svemu što radimo”, istakla je Aksićeva.

U programu su učestvovali  i učenici izdvojenih odeljenja ove škole u Gnjilanu i Kmetovcu.  Deca romske nacionalnosti su za kraj izvela  igre uz romsku muziku što je publiku posebno razveselilo.

Učiteljima, nastavnicima i učenicima koji su se izdvojili po dobrim rezultatima rada, dodeljene su zahvalnice. Zahvalnica i poklon za odlazak u penziju uručeni su i učitelju Đorđu Saviću iz Šilova.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još