• Početna>
  • Vesti>

Đaci ŠOSO “Kosovski božur”: Kad zdrava hrana postane zabava

Učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“ iz Kosovske Mitrovice izveli su danas priredbu povodom Svetskog dana zdrave hrane, koji se obeležava u oktobru mesecu. Podrška u publici bili su njihovi drugari iz OŠ „Branko Radičević“ koji su svaki nastup nagrađivali aplauzom.

Kroz bogat i raznovrstan program, đaci ove škole pokazali su kako se jednoj temi može pristupiti na mnoštvo načina. Tako se voćke mogu pojesti, ali i sabirati, oduzimati, opevati i nazivati drugačijim imenima na stranom jeziku.

Ova predstava je rezultat Projektno-tematske nastave što  podrazumeva odabir teme koja će u određenom vremenskom periodu, recimo mesec dana,  biti obrađivana kroz ceo nastavni program predviđen za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

“Zadovoljni smo. Sve ono  kreativno što rade svakog dana sa njihovima nastavnicima, oni su danas pokazali. Dragon am je da su njihovi drugari iz OŠ “Branko Radičević”  bili tu, mi i inače imamo divnu saradnju sa njima. To je jedan vid inkluzije, to je zbližavanje. Njihov aplauz njima mnogo znači a mi smo pokazali koliko možemo I da imamo velike želje” izjavila je direktorica ove škole Marta Popović.

Izvor: Radio Kosovska Mittrovica

Comments

Pročitaj još