• Početna>
  • Vesti>

Skupština grada Banja Luka odobrila 10.000 km za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar”

Polovinom proteklog meseca, Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske je poslao molbu svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj da učestvuju i pomognu izgradnju i opremanje Dnevnog centra “Podrži me-9 januar” u Kosovskoj Mitrovici za 140 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Grad Banja Luka je osamnaesta lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je podržala ovu akciju i skupština grada je danas, na 37. sednici, donela odluku da sa 10.000 KM pomogne ovaj projekat.

“Nakon donacije od 20.000 KM Vlade Republike Srpske ovo je najveća donacija uplaćena u Republici Srpskoj. Od 01. novembra u toku je i humanitarna akcija preko broja 1412 Telekoma Republike Srpske koji u protekla četiri dana ima preko 5.000 poziva” ističe se u saopštenju Odbora.

“Hvala svima koji su do sad podržali i koji podržavaju ovu humanitarnu akciju pomoći za izgradnju ovog velikog i značajnog projekta našeg Odbora za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji” dodaje se.

“Potrebno je još dosta sredstava za dovršetak gradnje kao i za opremanje i ovom prilikom pozivamo sve da pomognu putem humanitarnog broja 1412 do 30. novembra, a verujemo da ćemo akciju produžiti do 31. decemmbra do kad i traje humanitarna akcija pomoći za izgradnju ovog velikog projekta od 700 m2 ukupne vrednosti oko 280.000 evra i akciju “Za dečiji osmeh na Kosovu i Metohiji” koju vodimo preko osnovnih i srednjih škola Republike Srpske” zaključuje se u saopštenju Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Donacije se mogu uplatiti i preko žiro računa Odbora 55510000341964-45.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još