Samoopredeljenje: Nova žalba Vrhovnom sudu

Pokret Samoopredeljenje (PS) najavljuje novu žalbu Vrhovnom sudu zato što 1.806 glasačkih listića iz dijaspore nije prebrojano.

Član Centralne izborne komisije iz PS Adnan Ruštemi rekao je da se u svrhu nekih računica u pozadini namerno odlaže potvrđivanje konačnih rezultata.

„Odbijanje izvršenja presude Vrhovnog suda od strane Izbornog panela za žalbe i predstavke očigledno je politički motivisan i koordiniran ilegalni napor između njih. Služenje političkim interesima različitih stranaka i pozadinske kalkulacije namerno odlažu potvrđivanje konačnih rezultata“, dodao je Ruštemi a prenosi “Gazeta Ekspres”.

Pokret Samoopredeljenje je prvobitno podneo žalbu Izbornom panelu za žalbe i pretpostavke, ali je to telo odlučilo da žalbu odbije kao neosnovanu.

Nakon odbijanja, PS će se žaliti Vrhovnom sudu, potvrdili su iz stranke Aljbina Kurtija.

Vrhovni sud je već naložio da se moraju prebrojati više od 4 500 glasova koji su sa zakašnjenjem stigli iz dijaspore i ti glasovi su prebrojani krajem prošle nedelje. Među prebrojanim glasovima nije bilo ovih 1.806 glasačkih listića koja su stigla naknadno.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još