Novo Brdo: Asfaltiranje seoskih puteva

Opština Novo Brdo započela je radove  na asfaltiranju seoskih  puteva,  Projekat vredan 160 hiljada evra finansira se iz opštinskog budžeta.

Pored drugih lokacija, trenutno se radi na asfaltiranju puta u dužini od 150 metara u selu Izvor, mahala Gosaljci, za šta je lokalna samouprava izdvojila 36 hiljada evra.

Za meštane koji tu žive izgradnja puta je od velikog značaja. U porodici Perić kaži da su ovaj dan čekali od kada znaju za sebe.

“Nismo verovali do poslednjeg trenutka da će nam izgraditi asfaltni put. Posle mnogobrojnih obećanja konačno je stigao taj srećan trenutak za meštane ovog dela novobrdske opštine”, kaže Dragan Perić iz sela Izvor.

Potpredsednik novobrdske opštine Siniša Dimić kaže da se pored deonice u Izvoru paralelno radi i na izgradnji još nekoliko lokalnih puteva, između ostalog i u selima Pasjak, Tulare, Labljane, kao i put ka crkvi Svetog Nikole i Makrešu.

Izvodjač radova je preduzeće “Globus konstrukcija” U Gnjilanu.  Ako vremenski prilike posluže, očekuje se da će svi započeti radovi na asfaltiranju lokalnih puteva u opštini Novo Brdo biti završeni do kraja kalendarske godine, odnosno u predviđenom roku, ističu u kompaniji.

Novo Brdo je multietnička opština u kojoj pored većinskih Srba, žive i Albanci, i Romi.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još