• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Ispisivanje grafita najnoviji primer etničke netrpeljivosti

Foto: Srpska lista

Srpska lista osudila je ispisivanje grafita “UČK” u Babinom Mostu i u svom saopštenju navela da “u nesposobnosti albanskih lidera da rešavaju probleme Albanaca na Kosovu i Metohiji, svi pojednačno, a posebno oni koji nameravaju da formiraju novu Vladu u Prištini pribegavajući jeftinim politički parolama, za rezultat imaju podizanje tenzija usled kojih stradaju srpska imovina i srpski narod”.

Iz Srpske liste dodaju da je ispisivanje uvredljivih grafita na osnovnoj školi i kulturnom centru u Babinom Mostu su najnoviji primer etničke netrpeljivost prema svemu što je srpsko na Kosovu i Metohiji, a na šta oči zatvara čitava međunarodna zajednica.

Srpska lista najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin, a narod poziva na mir i suzdržanost.

“Mi smo svoji na svome, na Kosovu i Metohiji, i nemamo razloga da se bilo kome dodvoravamo i da pred bilo kim saginjemo glavu. A lažnim dušebrižnicima iz Prištine koji bi da prekinu pupčanu vezu između Beograda i Srba na Kosovu i Metohiji da to niko nikada neće moći da prekine, i da je 96% Srba podrškom Srpskoj listi poslalo jasnu poruku da nam je primarni interes očuvanje veze sa našom državom Srbijom te poručujemo da bi prava briga za mir na Kosovu i Metohiji bila pokazano ako bi se rasvetlili ovakvi napadi na Srbe i oni u budućnosti sprečili, ali i kada bi se otkrili nalogodavci i izvršioci zločina nad Srbima pre, u toku, i nakon rata 1999. godine” ističe se u saopštenju.

“A za fingiranje multietničnosti na Kosovu i Metohiji, koje planiraju albanski lideri da realizuju uz pomoć privatnih Srba, neka nastave u Prištini da dogovaraju sa Radom Trajković, Nenadom Rašićem, Jablanovićima i Slobodanom Petrovićem, srpski narod je o tim likovima svoje rekao na izborima, a Srpska lista na to nikada i ni za šta neće pristati” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još