• Početna>
  • Vesti>

Privremeni organ Opštine Obilić: Zahtevamo pojačane patrole u srpskim sredinama

Predsednik Privremenog organa Opštine Obilić Nenad Denić, kaže da je danas oko podneva obišao Babin Most, razgovarao sa direktorom škole i meštanima i dodao da će nakon sinoćnog incidenta u selu, zatražiti pojačane patrole kosovskih policijskih snaga u cilju zaštite preostalog srpskog stanovništva.

Sinoćno ispisavanje grafita “OVK Kosova”, na zgradi Doma kulture u Babinom Mostu, Denić ocenjuje kao još jednu u nizu provokacija preostalog srpskog stanovništva u Babinom Mostu.

“Svako dešavanje u srpskim sredinama možemo da povežemo sa dešavanjima na centralnom nivou, odnosno sa sprovođenjem istraga protiv zločinaca OVK-a ispred Specialnog suda. Ispisivanje ovakvih parola ne možemo drugačije da protumačimo, nego kao otvorenu pretnju preostalim Srbima u Babinom Mostu”, rekao je Denić.  

Dodajući da Privremeni organ opštine Obilić najoštrije osuđuje pokušaj zastrašivanja srpskih meštana Babinog Mosta, Denić poziva sve nadležne službe na Kosovu da reaguju u cilju otkrivanja počinioca ovog nedela. On je rekao da će razgovarati sa predstavnicima policije, od kojih će zahtevati pojačane kontrole u srpskim sredinama.  

“S obzirom na to da ovo nije prvi slučaj ispisivanja grafita i oštećenja imovine kod meštana Babinog Mosta, mi već duže vreme insistiramo i kod predstavnika KFOR-a i kod međunarodne zajednice, da pre svega osiguraju bezbednost meštana na teritoriji opštine Obilić. Međutim, vidimo da tu nema nekih velikih pomaka. Nadamo se da će ovo nedelo od sinoć malo da osvesti nadležne instance u opštini Obilić i očekujemo pojačane patrole KPS policije u ovom selu, ali i u okolnim srpskim sredinama kako bi se omogućio normalan život građana”, rekao je Denić

U Babinom Mostu kraj Obilića nepoznati počinioci su noćas na zgradi seoskog doma kulture u sklopu koga je i smeštena Osnovna škola “Milan Rakić” ispisali grafite OVK i oštetili dečije igralište u selu.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još