Pomoćnici direktora Kancelarije za KiM zabranjen ulazak na Kosovo

“Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušici Nikolić danas nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje uđe u našu južnu pokrajinu, čime je Priština nastavila praksu kršenja prava na slobodu kretanja predstavnika naše Kancelarije” navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju su u poslednja dva meseca izloženi sistematskom šikanaranju od strane kosovske policije i zabranama ulaska u našu južnu pokrajinu protivno sporazumima postignutim u Briselu, dodaje se u saopštenju.

“Ovakvo rasističko divljanje Prištine do sada nije naišlo ni na kakvu osudu međunarodne zajednice, jer ono izgleda nije vest, a maltretiranje i obespravljivanje Srba po nacionalnoj osnovi je valjda za sponzore samoproglašenog Kosova stvar uobičajenog civilizovanog i demokratskog ponašanja” ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dalje navodi da je “pravi cilj ovakve protivpravne prakse je ugnjetavanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i istiskivanje svakog vida institucionalnog prisustva Srbije na terenu”.

“Srbija će, kao i do sada, nastaviti da pronalazi načine da osigura neometano funkcionisanje svojih institucija na Kosovu i Metohiji i realizaciju pomoći našem narodu, a o agresivnom rasističkom postupanju Prištine biće informisane sve relevantne međunarodne instance” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments