• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Kurti sahranjuje šanse za normalizaciju odnosa Srbije i KIM

“Revizionizam Aljbina Kurtija u odnosu na postignute sporazume, zajedno sa njegovim protivljenjem kompromisu, koji bi otvorio vrata budućnosti za Srbe i Albance, sahranjuje šanse za normalizaciju odnosa” navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

“Kurti, koji očigledno ne zna čak ni koliko sporazuma je postignuto, morao bi da zna da, zajedno sa drugim separatističkim liderima, 2377 dana, 389 nedelja, 78 meseci, 6,5 godina Priština laže ceo svet vezano za formalno pravno preuzetu obavezu da formira ZSO. Kurti laže albanski narod i laže međunarodnu zajednicu i EU koja bi morala konačno da kaže da li njena reč ima ikakvu težinu i da li dogovori koji su postizani uz jene garancije imaju ikakvu vrednost” stoji u saopštenju.

“Poništavanjem briselskih dogovora i novim pritiscima na Srbe koje najavljuje, Kurti okreće točak istorije unazad i treba da bude svestan odgovornosti i mogućih posledica takvog ponašanja” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još