Osnovci u Drijenu dobijaju novu školu

Predstavnici opštine Zubin Potok obišli su danas učenike Osnovne škole “Jovan Cvijić” u selima Crepulja i Drijen i obećali nove učionice i bolje uslove rada kako za nastavnike tako i za učenike.

Osnovcima su ovom prilikom uručeni prigodni pokloni čime je još jednom pokazano da rukovodstvo opštine Zubin Potok vodi računa o mladima koji predstavljaju budućnost i njihovom ostanku na selu.

S obzirom da se sadašnja škola nalazi u lošem stanju i da je udaljena tridesetak kilometara od Zubinog Potoka najavljena je izgradnja potpuno novog objekta koji će biti finansiran iz investicionog fonda države Srbije namenjen za Kosovo, a početak izgradnje je planiran početkom sledeće godine.

„Već naredne školske godine osnovci iz škola u Drijenu dobiće nove učionice čime će se poboljšati uslovi rada kako za nastavnike tako i za učenike”, rekao je za “Kosovo Online” član privremenog organa Miloš Perović.

U ove dve seoske škole, koje su isturena odeljenja OŠ „Jovan Cvijić” iz Zubinog Potoka, nastavu pohađa tridesetak učenika od prvog do osmog razreda.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još