• Početna>
  • Vesti>

Mreža Most na 64. Međunarodnom Sajmu knjiga u Beogradu

Javno preduzeće Mreža Most nastavlja da gradi mostove. I ove godine predstavljeni su postignuti rezultati i planovi za narednu godinu, i to na štandu Komneta i Prounsa u okviru 64. Međunarodnog Sajma knjiga u Beogradu.

Prve informacije koje sa Kosova i Metohije odu u etar su iz sistema JP Mreža Most . Proširili smo se van KiM a naš cilj je da idemo što dalje, kaže direktorka JP Mreža Most Slađana Ivančević.

“Imamo više prostora da sa KiM izveštavamo i o lepim stvarima i događajima, o životu srpskog naroda u pokrajini”, rekla je ona.

Ivančevič je podsetila da JP broji blizu 150 zaposlenih , više od 120 žive i rade na KiM, pored četiri medija radi i veliko dopisništvo u Beogradu ( dvadesetak ljudi) i prati događaje koji su vezani za centralnu Srbiju , Vojvodinu  i okruženje.

Koordinator TV Most Zvečan Sonja Milojević kaže da ova Televizija emituje i Jutarnji program, Slike dana, emisije iz oblasti kulture, sporta i drugih dešavanja u zavisnosti od onoga što se dešava na terenu.

“Posedujemo bogatu arhivu zato što smo veliki hroničar zbivanja na KiM od 1999. godine i pre toga “ rekla je Milojević.

Koordinator RTV Gračanica Saša Micić kaže da oni već tri godine rade kao televizija i misli da su jako uspešni u tome.

“Imamo odličnu saradnju sa Televizijom Most i Tv Pulsom kao i poslovnim jedinicama u okviru Mreže Most”, rekao je Micić.

Prema rečima koordinatora RTV Puls Šilovo Nenada Milenkovića jedan od vodećih za spoljni prenos su zaposleni u ovoj medijskoj kući.

“Sve dogaje koje ste gledali na KiM , od prenosa posete predsednika Aleksandra Vučića do sportskih događaja radial je Tv Most u saradnji sa nama”, rekao je Milenković.

Koordinator Radio Kosovska Mitrovica Maja Fićović naglasila je da “ne bi opstali bez svesrdne podrške i ulaganja od strane JP Mreža Most i Kancelarije za KiM.

“Zahvalni smo im na tome “, naglasila je Fićović.

Uspostavljena je i poslovna saradnja sa ostalim poslovnim kućama .

“Sarađujemo sa televizijom Koreni, sa Tv Pink, sa RTS-om , sa Studiom B i ko god želi da preuzme nešto od našeg materijala mi smo spremni da izađemo u susret jer smatramo da sve što se dešava na KiM treba da vidi što veći broj gladalaca”, rekla je Ivančević.

Zahtevan projekat započrt je i sa Filmskim novostima ,čiji direktor Vladimir Tomić kaže da je “zajednički zadatak da javnost bude informisana o svim oblastima života Srba na KiM koji su organski vezani za maticu Srbiju”.

Za dugogodišnju saradnju i izuzetan doprinos razvoju srpske kinematografije a povodom 75 godina Filmskih novosti uručena je Povelja Mreži Most.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još