Kozarevu nije dozvoljeno da uđe na KiM

“Priština i nakon završetka predizborne kampanje nastavlja da zabranjuje predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju da budu sa svojim narodom u južnoj pokrajini, kršeći najdirektnije na taj način sporazum o slobodi kretanja postignut u okviru briselskog dijaloga, ističe se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Zameniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušanu Kozarevu danas nije bilo dozvoljeno da uđe u pokrajinu preko administrativnog prelaza Jarinje, sa nesuvislim obrazloženjem da poseta nije najavljena, iako nijedan sporazum ne zahteva da posete zamenika i pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju budu najavljivane” dodaje se u saopštenju.

“Reč o nastavku politike provokacija i rušenja mostova saradnje, i da današnju zabranu sagledavaju u kontekstu najnovijih poruka iz Prištine da dijalog sa Beogradom nije prioritet tamošnjih albanskih političkih lidera” stoji u saopštenju.

U saopštenju se navodi da “srpski narod na Kosovu i Metohiji ne treba da strahuje zbog pravnog nasilja Prištine, jer država Srbija je uvek pronalazila načine da pomogne svom narodu i osigura funkcionisanje svog institucionalnog sistema na Kosovu i Metohiji”.

“Očekujemo da međunarodna zajednica, pre svega EU, konačno iskaže svoj stav povodom opasnih provokacija Prištine kojima se ruše svi preduslovi za nastavak dijaloga, jer voleli bismo da znamo šta je, ako ne dijalog, sredstvo za rešavanje problema na Kosovu i Metohiji” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još