Đurić: Kurti svakodnevno potvrđuje da nema nikakvu politiku osim mržnje prema Srbiji

Aljbin Kurti iz dana u dan, kako smo i upozoravali, pokazuje da je patološki opsednut Srbima i Srbijom, i preporučujem mu zato da se hitno uputi na zdravstveni pregled, jer njegova nemogućnost da se suoči sa realnošću poprima opasne razmere, upozorio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.   

Đurić je istakao da Kurti svakodnevno potvrđuje da nema nikakvu politiku osim mržnje prema Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću. 

“Njegove poruke da je priznanje samoproglašenog Kosova jedini moguć kompromis sa Srbijom i da nije zaiteresovan za dijalog sa Beogradom jesu opasne halucinacije, koje udaraju u same temelje stabilnosti regiona.  Lekar bi najpre trebalo da mu prepiše da prestane da se druži sa Radom Trajković, Rašićem i Petrovićem, jer očigledno je umislio da su svi Srbi kao oni, i da se sa srpskim narodom može pregovarati podmićivanjem i razgovarati jezikom pretnji i ucena”, naglasio je Đurić u saopštenju.   

Đurić je upozorio da “Kurtijevo odbijanje da prizna da je zreo za profesionalnu pomoć može da dovede do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, ali veći problem je to što njegov bes može da prouzrokuje destabilizaciju regiona i probleme pre svega njegovom narodu”. 

“Njegovi lični patološki doživljaji politike su njegov privatni zdravstveni problem, dok god ta bolest ne postane i zvanični program privremene administracije u Prištini, jer, ukoliko se to dogodi, njegova mržnja i šovinizam i zvanično će postati albanski nacionalni program, a oni koji su na meti te mržnje biće prinuđeni da se brane”, naglasio direktor Kancelarije za KiM.    

Đurić je pozvao “sve one koji imaju uticaja na to kako će izgledati buduća vladajuća većina u Prištini da ne dopuste da opsesivan i zlonameran tip poput Kurtija dobije mogućnost da čitav region povede putem novih sukoba”.

Izvor: Radio Kosovska Mitgrovica/ saopštenje

Comments