“Sinergija” proslavila 7. rođendan

Omladinska organizacija “Sinergija” iz Kosovske Mitrovice obeležila je danas svoj sedmi rođendan u društvu članova, volontera i prijatelja.

Izvršni direktor ove organizacije – Stefan Veljković, kaže da ovo nije obeležavanje godišnjice postojanja već rada “Sinergije”.

“Za ovih sedam godina uspeli smo da izvedemo više od 30 pozorišnih predstava u šest opština na Kosovu i Metohiji. Uspeli smo da edukativnim sadržajem obuhvatimo više od 4.000 mladih, tačnije našim seminarima, radionicama i obukama na temu rodne ravnopravnosti, omladinskog aktivizma, učešća mladih u procesima donošenja odluka itd,” – kaže Veljković.

Dodaje, da je u proteklom periodu uspostavljena i produbljena saradnja sa 12 osnovnih i srednjih škola sirom KiM, kao i to da “Sinergija” ima odličnu saradnju sa medijima.

Kao jedan od zapaženijih rezultata, Veljković navodi osnivanje prvog Foruma za omladinske politike na severu Kosova, koji se aktivno bavi rešavanjem problema mladih na ovom području.

“Pored toga, stvoren je prostor za mlade u kojem mogu da razvijaju veštine i znanja iz oblasti rodne ravnopravnosti, zdravih životnih stilova, prevencije nasilja itd. Objavili smo 13 analiza, izveštaja, brošura i istraživanja o položaju, potrebama i problemima mladih na severu Kosova, ali u ostalim delovima Kosova i Metohije,” – dodaje Veljković.

Na pitanje da li je zadovoljan svojim, ali i radom svojih kolega u prethodnih sedam godina, Veljković kaže:

“Izuzetno sam zadovoljan svim rezultatima koje smo do sad postigli. Nije bitno samo da postojite, već da u određenom vremenskom periodu marljivo radite.”

U narednom periodu OEK “Sinergija” planira izvođenje nove pozorišne predstave pod nazivom “Poremećeni”, koja se bavi mentalnim zdravljem kod mladih ljudi na severu Kosova, ali i mnoge druge aktivnosti.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još