• Početna>
  • Vesti>

Bratimljenje OŠ “Vuk Karadžić” iz Zvečana sa istoimenom školom iz Višegrada

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov i direktorica OŠ “Vuk Karadžić” iz Zvečana Slađana Fićović dgovorili su, danas u Zvečanu, bratimljenje OŠ “Vuk Karadžić” iz Zvečana sa istoimenom  školom iz Višegrada.

Bratimljenje je zakazano u Zvečanu za 7.novembar 2019. godine na veliki i značajan datum obeležavanje 70 godina postojanja  škole i rođendan  Vuka S. Karadžića.

Nakon prošlogodišnjeg bratimljenja opština Višegrad i Zvečan posredstvom Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike ovu inicijativu o bratimljenju pokrenuo je Odbor a nastao je iz projekta “Spojmo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

“Opština Zvečan se do sada, našim posredstvom, bratimila sa četiri opštine: Bileća, Gacko, Čelinac i Višegrad, a 21.novembra planirano je bratimljenje sa opštinom Jezero iz Republike Srpske. Ovo će još više povezati decu i isti srpski barod sa Kosova i Metohije i Republike Srpske što je i motiv našeg Odbora da smo uvek sa Srbima na Kosovu i Metohiji”,rekao je predsednik Odbora Milorad Arlov.

Osnovna škola iz Zvečana jedna je od retkih škola na Kosovu i Metohiji koja na molbu ovog Odbora svojom humanišću i donacijom svih  zaposlenih više od godinu dana konstatno svaki mesec pomaže 140 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice, navodi se u saopštenju predsednika Odbora Milorada Arlova.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još