Đurić: Jedna od glavnih meta bio je šef operative KPS Sever kome su jutros odveli sina

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, govoreći o akciji ROSU na severu Kosova, kaže da je ona počela oko 5:45, te da su albanski policajci bili do zuba naoružani. 

– Oni su nešto posle šest ujutru napustili područje severne Kosovske Mitrovice. Ovo je još jedan pokušaj da se Srbi zastraše, da se kriminalizuju, okrive i podvrgnu represiji – kaže Đurić za Pink. 

Dodaje da je brutalni upad ROSU na sever zabrinjavajuć, da predstavlja igranje sa mirom, a da je, kako ponavlja, cilj jasan – da se Srbi podstaknu na iseljavanje i da se kriminalizuju. Ističe da Priština želi da izmisli “nacionalni kriminal” i da za njega optuži Srbiju. 

Kako kaže Đurić, jedna od glavnih meta ova operacije je bio komandir operative KPS regiona Sever, Željko Bojić.

– Njemu su jedinice ROSU upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Uhapšen je još jedan radnik KPS sever – Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima. Sve je ovo deo scenarija da se Srbi kriminalizuju, da se uvežu sa različitim zločinima koji su se desili na području Kosova i Metohije, pa i sa ubistvima – kaže Đurić za Pink.

Izvor TV Pink/Blic

Comments