• Početna>
  • Vesti>

Dom zdravlja Zvečan dobio nove aparate za analizu krvi; Dr Vasić: Rezultati će biti kvalitetniji i precizniji

Dom zdravlja Zvečan dobio je danas značajnu donaciju u vidu nove opreme za laboratoriju i odeljenje stomatologije, u vrednosti preko 30.000 evra.

Donaciju je rukovodstvu  ove zdravstvene ustanove uručio Vučina Janković, gradonačelnik Opštine Zvečan, iz čijeg budžeta su izdvojena sredstva u ovu svrhu.

U ime zaposlenih i pacijenata, na donaciji je zahvalio direktor Doma zdravlja Zvečan dr Ivan Vasić.

„ Dobili smo biohemijski analizator i hematološki analizator.  To su aparati koji služe za analiziranje elemenata krvi i  biohemijsku analizu krvi – određivanje šećera, parametara koji ukazuju na funkciju jetre, bubrega,  masnoće u krvi. To je oprema vrednosti preko 30.000 evra i bez pomoći Opštine teško da bismo mi sami uspeli  da nabavimo ovako kvalitetnu opremu“ poručio je Vasić.

„Rad zaposlenih i kvalitet analiza  kao i usluge naše ustanove biće savremenije, preciznije i moći ćemo da se ponosimo kada  naši pacijenti sa ovim analizama odu u neku drugu ustanovu u unutrašnjosti Srbije i takve analize ne vraćaju i smatraju ih preciznim i vrhunskim“ rekao je načeknik odeljenja Opšte medicine dr Milivoje Galjak.

Odeljenje stomatologije dobilo je dva tehnička mikromotora, koja se koriste u protetici.

„Zahvaljujemo gradonačelniku i njegovom timu. Ovo će značiti mnogo za rad naše službe i poboljšaće uslove rada“ rekao je dr Branislav Simić, načelnik Odeljenja stomatologije.

Gradonačelnik Opštine  Zvečan Vučina Janković  izjavio je  da je cilj rukovodstva lokalne samouprave da se kvalitet zdravstvene zaštite stanovnika Zvečana podigne na viši nivo.

„Ovo je vredna oprema koja će olakšati rad zaposlenima u laboratoriji i na stomatološkom odeljenju,  a samim tim ta zdravstvena zaštita će biti kvalitetnija“ rekao je Janković.

Uručivanju opreme prisustvovala je i predsedavajuća SO Zvečan Biljana Jaredić, koja je poručila da će i u budućnosti Opština uz podršku Skupštine Opštine, izdvajati sredstva u cilju poboljšanja zdravlja građana.

Gradonačelnik je danas nagovestio da bi sledeća donacija ovoj zdravstvenoj ustanovi, mogla da bude novi  savremeni Rendgen aparat,  sa redukovanim zdračenjem i novi sterilizator.

Inače, ova zdravstvena ustanova je krajem avgusta meseca, dobila novo savremeno sanitetsko vozilo, donaciju Kancelarije za KiM.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još