Vučić: Nisam znao da postoji otrov na etničkoj osnovi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom izrazio zabrinutost zbog atmosfere na Kosovu “posle izbora i izazivanja tenzija od strane Prištine”, prenosi “Tanjug”.

Vučić je rekao da nije znao da postoji otrov koji selektivno deluje na etničkoj osnovi ali da će insistirati na “sveobuhvatnoj istrazi i kažnjavanju lažova i prevaranata koji su organizovali ovu sramnu medijsku akciju”, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Kako dalje prenosi ta agencija, Vučić i ambasador Rusije Bocan-Harčenko su razgovarali i o završnim pripremama za posetu premijera Rusije Dmitrija Medvedeva u subotu, 19. oktobra.

Oni su rekli da je program posete intenzivan i sadržajan kao i to da će na najbolji način odraziti odlične političke odnose i široki spektar saradnje Srbije i Rusije.

Kako su istakli dvojica sagovornika, poseban značaj imaće zajedničko obeležavanje 75-godišnjice oslobođenja Beograda, koje potvrđuje slobodarsku tradiciju i bratstvo dvaju naroda.

Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmotrili i situaciju u regionu.

Izvor: Kosovo online / Tanjug

Comments