Odalović: Kurti ima rigidne stavove

Aljbin Kurti ima rigidne stavove i njegova ideja je da neđe nekog Srbina koji nema podršku u srpskom narodu, izjavio je danas državni sekretar ministarstva spoljnih poslova, Veljko Odalović.

“Kako ćemo mi sa (Isom) Mustafom i Kurtijem? Izuzetno teško. Kurti ima rigidne stavove, mislim da je to delimično njegovo, ali dobija i podršku nekih drugih centara. Njihova ideja je da izbegnu bilateralni kontakt, dakle da nađu nekog Srbina koji nema podršku u srpskom narodu”, rekao je Odalović.

Napominje da Kurti previđa da Srpska lista mora da glasa u parlamentu za premijera, ali ističe i da su oni očito navikli da krše Ustav.

Odalović je jutarnjem njem programu „Hepi” televizije naglasio da u lošem, postoji i dobro, a to je što većina glasova koje su dobili Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova nema hipoteku iz rata i da je sada pravi trenutak koji treba iskoristiti da se zločinci procesuiraju.

Odalović je govorivši o navodnom trovanju kovertama iz centralne Srbij istakao da se ovaj scenario očigledno ponavlja.

Očigledno je da je isti scenario etničkog trovanja, rudari, nošenje hleba, marš…sve su ti slični scenariji. Mi smo se uvek branili od ovakvih stvari, pokušavamo da ukažemo besmisao svega ovoga. Ova propaganda ima za cilj da opravda sve ovo što rade. Sada se postavlja pitanje zašto ponovo jednonacionalno trovanje? – upitao je Odalović.

Izvor: TANJUG/TV Most

Comments