• Početna>
  • Vesti>

TO Gračanice po treći put organizuje edukativne posete

Turistička organizacija Gračanice i ove godine organizuje edukativne posete za učenike svih osnovnih škola na teritoriji opštine. Posete se organizuju u dogovoru sa direktorima i nastavnicima osnovnih škola. Učenici će u pratnji predmetnih nastavnika (istorije ili geografije) i turističkog vodiča, imati priliku da posete i bolje se upoznaju sa istorijom, arhitekturom i freskopisom manastira Gračanica, kao i sa istorijom i arhitekturom arheološkog parka Ulpijana.

Posete će biti održane u periodu od 14. do 16. oktobra 2019. godine, pri čemu će svakog dana po dve osnovne škole imati priliku da obiđu manastir i arheološki park. Prva poseta će biti organizovana u ponedeljak, 14. oktobra, u 9 časova sa OŠ Ugljare iz Ugljara, a zatim se poseta nastavlja od 11 časova sa OŠ Miladin Mitić iz Lapljeg Sela.

Prethodne godine je u okviru edukativnih poseta više od 600 učenika osnovnih i srednjih škola imalo priliku da poseti ove dve najposećenije turističke atrakcije na teritoriji opštine Gračanica.

Ciljevi edukativnih poseta su bolje upoznavanje učenika sa kulturnim naseđem u opštini Gračanica i podizanje svesti o značaju i očuvanju kulturnog nasleđa.

Prevoz je organizovala TO Gračanice u saradnji sa opštinom Gračanica i Gradsko-saobrađajnim preduzećem privremenog organa opštine Priština, na čemu smo im izuzetno zahvalni.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još