Izložba Suzane Stojadinović u Galeriji FU

Izložba slika “De paso/ U prolazu” Suzane Stojadinović, biće otvorena u sredu 16. oktobra, uz 20h, u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Suzana Stojadinović rođena je 1970. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini, odsek slikarstvo, u klasi profesora mr Petra Đuze 1997. godine. Trenutno je na master studijama zidnog slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu (mentor: prof. mr Miroslav Lazović).

Kao student bila je nagrađivana. Ubrzo nakon završenih studija, 2000. godine odlazi u Meksiko gde sledećih petnaest godina boravi u Puerto Aventurasu, na obalama Karibskog mora u Jukatanskoj džungli. Suzana je kao slobodni umetnik za to vreme izlagala samostalno i kolektivno u Meksiku, Kolumbiji, Srbiji, Švedskoj, Grčkoj, Makedoniji, Crnoj Gori.Od najznačajnijih samostalnih izložbi, pored održanih u Srbiji i Meksiku, izdvaja se ona za vreme Art Bazela 2016. godine, kao i predstavljanje na Majami Art Bazelu u SAD 2015. godine. 

Od 2016. godine je član ULUS-a.

Njene slike nalaze se u mnogobrojnim muzejima, galerijama i privatnim kolekcijama kako u Srbiji tako i u Meksiku, SAD, Kolumbiji, Španiji, Grčkoj, Portugaliji, Švedskoj, Velikoj Britaniji, Švajcarskoj, Crnoj Gori.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još