• Početna>
  • Vesti>

Daka: Glasački listići biće preneti u Centar za brojanje i rezultate

Predsednica Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Daka izjavila je nakon sastanka, koji je održan iza zatvorenih vrata, da policija sprovodi istragu o kovertama sa glasačkim listićima iz Srbije i da će svi ostali glasački listići iz dijaspore, ukupno 15.500, biti sutra prebačeni i prebrojani u Centru za prebrojavanje, u skladu sa pravilima CIK-a.

Daka je rekla da postoji osnovana sumnja da nešto nije bilo u redu sa kovertama u kojima su bili glasački listići iz Srbije, napominjući da će policije istražiti taj slučaj.

„Još nije poznato da li je bilo otrova u kovertama. Nakon što se utvrdi da li su opasne, glasovi će biti prebrojani“, rekla je Daka i napomenula „da taj slučaj ne treba politizovati“.

O kovertama koje su predmet istrage, kako je rekla Daka, odlučivaće se tek kada istraga bude završena.

„Te koverte, za koje postoje potencijalni razlozi da se sumnja da u njima ima neka materija ili štagod drugo, pošto su već objekat istrage, ostaće u toj prostoriji, biće ispitane od strane policije i biće procenjene od strane forenzike, da li je u njima bilo neko sredstvo ili ne“, naglasila je Daka.

Kako je prenela Koha ditore, Daka je odbila da komentariše izjave predstavnika Srpske Liste u CIK-u Stevana Veselinovića, koji je danas rekao da je „trovanje orkestrirana prevara“.

Izvor: Ksosvo Online, Koha Ditore

Comments

Pročitaj još