Brnabić: Ne može se osporiti legitimitet Srpske liste

Komentarišući prekid u brojanju glasova iz centralne Srbije u prištinskoj Centralnoj izbornoj komisiji, premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je to pokušaj da se “njihovi Srbi” uvedu u novu prištinsku vladu.

“Njih je baš briga kako su Srbi glasali, a i Srbe koji bi ušli u tu vladu je baš briga. Radi se o ljudima koji su, kad su hteli da naprave vojsku Kosova direktno prekršili sopstveni ustav”, rekla je Brnabić za TV Pink.

Ispričala je da je jednom prilikom specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Metju Palmeru, ukazala na to da Priština radi sve što hoće, da se ne osvrće ni na zakone, ni na ustav, ni na međunarodno pravo.

“Rekao mi je ‘pa dobro, to je mlada demokratija'”, navela je Brnabić.

Premijerka nema preteranih očekivanja posle najave Aljbina Kurtija o kršenju CEFTA sporazuma.

“Nemam očekivanja, ali imam nadu da ćemo nastaviti dijalog. To bi bilo dobro i za Srbe i za Albance na KiM”, rekla je Brnabić.

Za nju je najveći ”zaokret” napravila Rada Trajković jer je smatrala da ona podržava bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, ali se, ocenila je premijerka Brnabić, “brzo prešaltala na Kurtija”.

Prema njenim rečima ”strašno” je to što je Rada Trajković protiv Srpske liste, koja je, podsetila je, osvojila više od 95 odsto glasova na Kosovu.

“Šta god da kažete ne možete da sporite legitimitet Srpske liste”, naglasila je Brnabić.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još