• Početna>
  • Vesti>

Veselinović: Alergija u CIK režirana predstava, pokušaj krađe glasova

Član CIK iz Srpske liste Stevan Veselinović izjavio je za Kosovo Onlajn da je navodno trovanje i alergija pojedinih članova komisije koja se bavila brojanjem glasova pristiglih iz Srbije, na izborima 6. oktobra, izrežirana predstava i šovinistička farsa sa ciljem krađe glasova te liste i dodele nekima drugima koji su osvojili zanemarljiv broj glasova srpske zajednice.

Veselinović, koji je bio prisutan tokom brojanja tih glasova, je objasnio da su jednog trenutka “kao po komandi” radnici u nadležnom sekretarijatu koji su te koverte i brojali, požalili na njihov miris te da  izazivaju alergiju i svrab.

Šef tog tima, Besnik Bužala, je prekinuo brojanje i krenuo da obaveštava policiju i neke druge organe da je moguće da su “koverte zatrovane” kaže Veselinović.

“Bio sam u prostoriji, takođe sam koverte držao u rukama i nisam osetio ni miris, ni svrab, niti dobio alergiju i nisam imao nikakvu reakciju”, precizirao je Veselinović.

Prema njegovim rečima zatim je stigla policija, izbacila njega, iako je član CIK, i posmatrače Srpske liste,  ne samo iz prostorija gde su koverte, već i iz zgrade.

Dodao je da je im je kasnije rečeno da su i ostale udaljili iz tih prostorija.

Veselinović ističe da je u međuvremenu pristiglo nekoliko medicinskih vozila “tako da je moguće i da su uneli unutra šta god su hteli, s obzirom da nije bilo nikakve kontrole, bar sa naše strane, o tome šta se tamo dešava”.

Smatra da je cilj da se glasovi iz Srbije kompromituju, da je moguće da se zamene, i da se onima koji nisu ni dobili poverenje građana daju nezasluženo ti glasovi, te tako pokuša da se popravi njihov “mizeran skor na izborima”, te da se “na silu uguraju u parlament klasičnom pljačkom i farsom”.

Naveo je da u svemu tome što se dešava danas učestvuju Bužala i kosovska policija.

Veselinović je kazao i da je reč o nešto više od 3.700 glasova.

Izvor: Kosovo Online

Foto: TV Most

Comments

Pročitaj još