• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Srpska lista neće prihvatiti da bilo ko manipuliše glasovima

Predsendik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je jutros oko 11 časova izvedena ” šovinistička farsa u režiji albanskih političkih partija, uz asistenticiju kosovske policije, Centralne izborne komisije i ostalih kosovskih institucija, prilikom koje je započeta krađa srpskih glasova u korist Rašića, Petrovića, Rade Trajković, Jablanovića i ostalih poslušnih Srba, u centru Prištine”.

“Uz izgovor da koverte sa srpskim glasovima iz centralne Srbije imaju “čudan miris” albanski članovi komisije su naprasno počeli da se prenemažu kako su otrovani. U istoj prostoriji su se nalazili i srpski posmatrači koji nisu osetili nikakav mirais niti imali bilo kakav zdravstveni problem. Uz primenu sile, i pored zahteva člana Srpske liste Stevana Veselinoća da ostane uz materijal, on i svi naši posmatrači su isterani, ne samo iz prostorije u kojoj se nalaze glasovi, već iz čitave zgrade” navodi Rakić u saopštenju.

Dalje se navodi da su “slične predstave smo mogli da vidimo u prošlosti kada su Srbi i Albanci disali isti vazduh i pili istu vodu, ali su samo Albanci bili “otrovani”.

Rakič ističe da pred očima hiljada međunarodnih predstavnika, posmatrača izbornog procesa iz SAD, EU, Nemačke, Britanije i ostalih ” u toku je krađa glasova srpskog naroda u cilju prekrajanja izborne volje, a sa namerom da se u parlament u Prištini silom, uz krađu i kršenje svih zakona, ubace podobni Srbi, poslušnici Prištine”.

U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije želim da obavestim javnost da Srpska lista neće prihvatiti da bilo ko manipuliše glasovima i mimo volje građana instalira, Albancima, podobne Srbe, te zahtevamo od svih međunarodnih faktora da spreče ovu šovinističku farsu i krađu kojom Priština obesmišljava učešće Srba u ovom procesu, zaključuje se u saopštenju predsednika Srpske liste.

Proces verifikacije glasova koji su poštom stigli iz Srbije, u okviru prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, prekinut je nakon što se zvaničnicima koji su bili uključeni u proces navodno pojavila alergijska reakcija na rukama.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još