Abot: Podržavamo pregovarački proces

Ambasador Velike Britanije na Kosovu, Nikolas Abot, izjavio je da Velika Britanija podržava pregovarački proces između Kosova i Srbije.

“Obe strane treba da stvore uslove za napredak pregovora i preduzmu mere koje će pomoći u postizanju konačnog sporazuma. Nastavićemo da podstičemo obe strane da traže pozitivna rešenja koja su uzajamno prihvatljiva koja su kreativna i ostvariva”, rekao je on u intervjuu za Gazeta Express.

On je takođe rekao da se Velika Britanija protivi promeni granica između Kosova i Srbije.

Britanski ambasador na Kosovu je takođe izjavio da će nova vlada koja će biti formirana biti odgovorna za glasove koje joj je dao narod. “Međunarodna zajednica će sarađivati sa novoizabranim premijerom”, dodao je on.

“Kosovo je nezavisna država i odgovorna je za donošenje svojih odluka. Novi premijer će na kraju biti odgovoran narodu Kosova, a ne međunarodnoj zajednici. Mi i svi ostali članovi međunarodne zajednice će raditi sa novim premijerom i novom vladom. Pored toga, siguran sam da će novi premijer biti svestan održavanja bliskih odnosa i saradnje sa ovim državama i institucijama koje su podržavale i nastaviće da podržavaju Kosovo”, rekao je Abot.

Izvor: RTK 2

Comments

Pročitaj još