• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM o zabrani rukometne utakmice: Namera je da se srpski sport progna sa KiM

Priština je, nakon što je onemogućila fudbalere “Crvene zvezde” da igraju utakmicu u Zvečanu, zabranila i igračima Rukometnog kluba “Topličanin” iz Prokuplja da se u Zubinom Potoku sastane sa domaćinom “Mokrom Gorom”, saopšteno je danas iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

” Reč je o očiglednoj nameri da se srpski sport potpuno progna sa Kosova i Metohije, a našim klubovima i timovima u pokrajini da budu domaćini sportskih manifestacija” navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća da je u Zubinom Potoku trebalo da bude odigran, ne revijalni meč, već utakmica u okviru redovnog takmičenja rukometne Super B lige Srbije, koje je u prošlosti bilo bez ikakvih problema organizovano na području Kosova i Metohije.

“Priština po svemu sudeći namerava da izolovanjem Srba na Kosovu i Metohiji izvrši pritisak i na naš narod u pokrajini i na Beograd. Na ovaj način se, međutim, ne može iznuditi ni politička kooperativnost Srba na terenu, kao ni popustljivost Beograda” stoji u daljem tekstu.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju apeluju na predstavnike međunarodne zajednice koji su, kako se u saopštenju ističe “odmah po završetku parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, počeli da pozivaju na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, da imaju na umu da su barijere i zabrane za ljude i robu u suprotnosti sa samim duhom dijaloga, i da razgovora ne može biti dok god Priština manifestuje nasilje. “

” Srbija će učiniti sve da međunarodne sportske organizacije budu detaljno informisane o anticivilizacijskom i antisportskom delovanju Prištine” poručuju iz Kancelarije za KiM.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još