• Početna>
  • Vesti>

Dečja nedelja: Predstava “Guliver u zemlji igračaka” danas u Gračanici

Amatersko pozorište “Janićije Popović” će povodom Dečije nedelje, danas u Domu kulture Gračanica u 13 časova, odigrati lutkarsku predstavu „Guliver u zemlji lutaka“.

Lutkarska predstava „Guliver u zemlji lutaka“ rađena je po motivima istoimenog teksta čeških autora Jozefa Pera i Lea Spačila, a u adaptaciji i režiji Boška Boškova.

Radnja lutkarske predstave odvija se u Lutkovu, malom gradu u kome žive lutke. Lutkovo ima veliki problem sa nevaljalim, lenjim i bezobraznim lutkom, koji se stalno svađa sa ostalim lutkama i pravi probleme. Glavni junak Guliver pokušava da uz pomoć publike pomogne ostalim lutkama i kazni Nevaljalog lutka.

Duhovitost, lutke, muzika i kostimi čine ovu predstavu još zanimljivijom.

Predstava će u Gračanici biti odigrana sutra,10. oktobra 2019. godine od 13 časova u Velikoj sali Doma kulture „Gračanica“.

Dečija nedelja se tradicionalno održava u prvoj polovini oktobra, u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima i na jednake šanse za razvoj.

Moto ovogodišnje Dečije nedelje je „Da pravo svako – dete uživa lako“.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još