• Početna>
  • Vesti>

Opština K. Mitrovica otvorila vrata za najmlađe: Težimo miru i svetlijoj budućnosti za vas

U okviru Dečje nedelje, danas je u Privremenom organu Opštine Kosovska Mitrovica za najmlađe organizovan  Dan otvorenih vrata.

U pitanju je akcija u okviru koje  deca predškolskog uzrasta posećuju organe lokalne samouprave, kako bi se u osnovnim crtama upoznala sa načinom funkcionisanja grada. Gosti predsednika Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića danas su bili mališani iz PU „Danica Jaramaz“ i đaci SOSO “Kosovski božur”.

On je rekao pozdravljajući najdraže goste, da je ovo najlepši dan za Opštinu.

„Lokalna samouprava, zajedno sa Vladom i ostalim organima ima za cilj  da stvori bolje uslove za vaš  život. Ono čime svi trebamo da se ponosimo, ono što moramo da čuvamo i negujemo jeste porodica. Svi moramo da koračamo u budućnost, rukovođeni zdravim i pravim stvarima“ poručio je Spirić svojim gostima i  podsetio da Opština Kosovska Mitrovica  obeležava Dečju nedelju već 30 godina, dakle od one godine kada je ustrojena Konvencija o dečjim pravima.

„Kao lokalna samouprava, mi ćemo se i na dalje truditi da vam omogućimo sve ono što vam je potrebno – učestvovanje na festivalima,  takmičenjima i učestvovanje u svim smotrama koje se tiču vašeg obrazovanja, ali i rekreativnih aktivnosti. Ipak naša poruka  pre svega jeste da  svi mi ovde težimo miru, svetlijoj i lepšoj budućnosti naše dece, jer vi to zaslužujete. Ponosimo se vama“ rekao je Spirić.

Decu je pozdravila i Snežana Gvozdić,  šef Službe dečje zaštite u Opštini Kosovska Mitrovica, koja je ujedno i glavni organizator programa obeležavanja Dečje nedelje u našem gradu .

„Dečja nedelja je vreme kada mi okupljamo sve generacije i institucije, okupljamo ih da se svi oni van svojih prostora druže , da razmene svoja mišljenja, ideje, a to je način da se smanji vršnjačko nasilje. Komunikacija se uči i tokom vremena ona sprečava sukobe. Svrha i ove dečje nedelje, je da damo doprinos da se prevaziđu te teškoće, koje se javljaju u svakodnevnom životu“ rekla je Gvozdić.

A najmlađi su  se predstavili prigodnom pesmom , inspirisanom njihovim najvažnijim pravom i osnovnom potrebom – ljubavlju.

Nakon susreta sa predsednikom Opštine, deca su obišla zgradu ove institucije i upoznali se sa odeljenjima koja funkcionišu u okviru organa lokalne samouprave.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još