• Početna>
  • Vesti>

Trepča spremna da ugosti Zvezdu, utakmica ipak neizvesna

Fudbalski klub Trepča spreman je da ugosti Crvenu zvezdu u Žitkovcu, ali je utakmica i dalje neizvesna jer nema potvrde, kako je navedeno, “sa kosovske strane”.

“Imamo čvrste garancije da Fudbalski savez Srbije čini sve kako bi se ovaj meč igrao kod nas. Nažalost, još nemamo potvrdu sa kosovske strane”, rekao je direktor kluba Trepča Bojan Jakšić za portal Kosovo onlajn.

Utakmica bi trebalo da se igra u sredu od 14 časova. Fudbalski klub Trepča se u ponedeljak zvanično obratio kosovskoj policiji sa zahtevom za organizaciju ove utakmice i za njihovom asistencijom tokom meča.

Odgovor još nije dobijen, ali se iz kluba nadaju da će stići do kraja dana. Fudbaleri Zvezde će danas otići u Novi Pazar, gde će noćiti i odakle će u sredu oko 11 časova krenuti na administrativni prelaz Jarinje.

“Na Jarinju još postoji zabrana prolaska za ekipu Crvene zvezde koju su izdale kosovske vlasti, ali se nadam da su posle završetka izbornog procesa tenzije splasnule i da nema razloga da se ova utakmica ne igra”, kazao je Jakšić.

Po njegovim rečima, fudbaleri Trepče će maksimalno ozbiljno ući u meč, a biće završeni i radovi na stadionu koji su početi pre desetak dana.

“Ova utakmica, kako Trepči, tako i čitavom narodu na prostoru Kosova i Metohije znači mnogo jer nismo često u prilici, baš zbog političkih dešavanja, da ugostimo takve fudbalske velikane. Intresovanje je veliko i siguran sam da će, ako sve bude kako treba, ovo biti jedan veliki sportski događaj za pamćenje”, naveo je Jakšić.

Izvor Kosovo Online


Comments

Pročitaj još